10 jaar sprookjesfestival arnhem

Het is de Groot Feest! want het Sprookjesfestival bestaat 10 jaar in 2017! Sprookjesfiguren bevolken de straten, bossen en pleinen van Arnhem van zaterdag 14 t/m zondag 22 oktober. Uit alle hoeken en gaten komen sprookjes om het Sprookjesfestival te vieren. Voor groot, maar vooral voor klein, is er van alles te beleven in de grootste sprookjesstad van Nederland, waar een heuse sprookjesprinses, prinses Arnerijntje, 9 dagen lang de baas is en we ‘Feest’ zullen vieren tot we niet meer kunnen!

Negen dagen lang staat Arnhem in het teken van sprookjes. Met haar sierlijke park Sonsbeek, vorstelijke kastelen, klaterende beekjes, glooiende heuvels en sfeervolle plekjes is Arnhem de gedroomde locatie voor het Sprookjesfestival.

Sprookjes komen binnen het festival terug in de breedste zin van het woord. Zowel traditionele als moderne sprookjesverhalen vinden hun weg binnen het enorme aanbod aan activiteiten. Mooie prinsessen, hardwerkende kabouters, lieve wolven, rondspringende kikkers en grappige lakeien duiken op in de sprookjesvertolkingen van gevestigde en opkomende kunstenaars. Dans, (vertel)theater, musical, muziek, film, workshops: verschillende culturele disciplines passeren de revue in het theater, op school, op straat en in de wijken. Er zijn honderden activiteiten op circa 40 verschillende locaties. Het thema ‘Feest’ is overal in te zien. Soms groots, soms klein en intiem. Maar altijd sprookjesachtig.

De Grote Feestelijke Opening vindt zaterdag 14 oktober om 13:00 uur plaats in het centrum van Arnhem, in de Stadhuishal.

Zaterdag 14 t/m zondag 22 oktober
Tijd: zie website
Prijs: zie website
Locatie: diverse in Arnhem

www.sprookjesfestival.nl