arnhemmers organiseren monster-fietstocht voor doodzieke kinderen

Fons Visser en Ronald Barnas, twee Arnhemse fietsvrienden, organiseren voor de derde keer een monsterfietstocht van maar liefst 600 km dwars door Nederland. Dit om medicijn te vinden voor kinderen die anders jong overlijden. Hemelvaartsdag, was de start van ‘4Days 4Energy4All’.

Een grote groep wielrenners vertrok dan onder leiding van Visser en Barnas voor hun uitdaging van 600 kilometers in 4 dagen! De route loopt door meerdere provincies, per dag wordt er ten minste een afstand van 150 kilometer afgelegd. Vanuit Arnhem fietsen de mannen en vrouwen via Spijkenisse, de Deltawerken,Ossendrecht en Helmond rond om op zondag 28 mei terug te keren naar het start- en finishpunt in Arnhem.

Het doel van deze monsterprestatie is bekendheid te geven en geld in te zamelen voor medicijn tegen energiestofwisselingsziekten. Wekelijks worden er 1 á 2 kinderen met deze ziekte geboren, 70% van deze kinderen overlijdt voordat ze volwassen zijn. De ontwikkeling naar het geneesmiddel door Prof. Dr. Jan Smeitink is in vergevorderd stadium maar de laatste testfase kost veel geld. Onnodig te vertellen dat het voor de kinderen van levensbelang is dat het medicijn er snel komt.

Finish met DJ’s en live-muziek
Bij de feestelijke finish van 4days4Energy4all worden de sporters muzikaal binnengehaald door Dj. Dr. Beat en Dj. Hent. Publiek wordt uitgenodigd om mee te genieten van de live muziek door Willem Derksen en Arnhemse beroemdheid Bianca Frieling. Bij sponsor Green Ville Eat-Inn is gelegenheid om een hapje te eten en drinken. De aanwezige kinderen kunnen op de foto met de levensgrote koalabeer, de mascotte van Energy4All.

Met de 2 eerdere versies van ‘4Days’ slaagden de mannen erin om meer dan een halve ton op te halen. Hun gedrevenheid om juist kinderen met energiestofwisselingsziekte te helpen zorgde voor deze 3e editie. Na de finish zal het bedrag dat is opgehaald bekend gemaakt worden en de cheque met de totaalopbrengst zal door Visser en Barnas worden overhandigd aan dhr. Paul in den Bosch, directeur Stichting Energy4all.

Zondag 28 mei
Tijd: 16.00 uur
Prijs: gratis
Locatie: Greenville Eat Inn, Wassenaarweg 40, Arnhem.

www.energy4all.nl