arnhems postermeisje loesje presenteert boek in colofon

Loesje, het meisje van de posters, heeft samen met heel veel Nederlanders een boekje geschreven. Het heet 'Wacht niet op jezelf, knal eruit' en is nu verkrijgbaar. In dit boek vind je posters over wat er leeft bij mensen op het werk, waarvan ze dromen en wat ze willen veranderen in de wereld. Op zaterdag 13 mei presenteert Loesje haar nieuwste boekje in haar thuisstad Arnhem.

Wacht niet op jezelf, knal eruit
Afgelopen jaren schreef Loesje met duizenden Nederlanders over wat hen wakker houdt, waarvan ze dromen en hoe je een stapje dichterbij de ideale wereld komt. Dat deed ze met workshops 'Loesje-teksten schrijven'. Deze bonte verzameling van zwart-witposters vind je terug in haar nieuwste pocketboekje 'Wacht niet op jezelf, knal er uit'. Het boekje gaat over flexibiliteit, chaos, het allernieuwste werken en het wilt prikkelen over hoe je dat allemaal kan aanpakken. Het boekje is te verkrijgen in de boekenwinkels en in haar eigen webwinkel.

Workshop 'Loesje-teksten'
Loesje trekt er op uit. Met haar rugzak volgeladen met haar bekende zwart-wit-posters, pennen en papier. Op uitnodiging bezoekt ze verschillende scholen, bedrijven, actieclubs en organisaties. Samen met hen schrijft ze Loesje-posters en komt ze te weten wat er nu speelt in Nederland. Ze hoort wat er leeft en prikkelt de deelnemers om hun alledaagse gedachten om te buigen naar creatieve teksten. Ze helpt hen om hun creativiteit er uit te laten knallen. De organisaties kunnen de Loesje-posters die ze gemaakt hebben zelf inzetten.

Boekpresentatie
Op zaterdag 13 mei presenteert Loesje haar nieuwste boekje 'Wacht niet op jezelf, knal eruit' in boekhandel 'Het Colofon' in Arnhem. Om 15u geeft ze een woordje uitleg over hoe het boekje tot stand is gekomen, krijg je een tips om eruit te knallen en er is een signeersessie. Bragi, het Gronings studentenensemble, dat eerder deze maand een Loesje-workshop volgde, zal de boekpresentatie muzikaal ondersteunen.

Loesje
Loesje is bekend van haar spreuken die je op straat maar ook online tegen kunt komen.  Die maakt ze om de wereld mooier te maken, mensen te laten nadenken, te laten reflecteren en tot actie aan te zetten. Want: iedereen heeft invloed. Maar hoe krijg je die? Posters maken is Loesjes antwoord. Eenvoudig, direct, op straat, op sociale media en onder de mensen. Het recht op de vrijheid van meningsuiting is er niet voor niks. Daar voegt ze het recht op meningsvorming en meningsverandering aan toe. En daarmee is Loesje sinds 1983 niet meer uit het straatbeeld weg te denken.

Zaterdag 13 mei
Tijd: 15 uur
Prijs: gratis
Locatie: boekhandel 'het colofon'

www.loesje.nl en www.hetcolofon.nl