arnhemse nieuwjaarsduik in rijkerswoerdse plassen

Even leek het erop dat Arnhem in 2017 geen Nieuwjaarsduik zou hebben. Door gebrek aan vrijwilligers gooide de organisatie na 15 jaar de handdoek in de ring. Dankzij Runiversity wordt er dit jaar tóch een duik georganiseerd in de Rijkerswoerdse Plassen. De opbrengst gaat naar CliniClowns.

Initiatiefnemers Chantor van Beek en Kim Trouerbach zijn eigenaar van de Arnhemse loopgroep Runiversity en duiken zelf al een aantal jaren. Voorheen in Scheveningen, de laatste jaren in Arnhem. Na deelname in 2016 vernamen zij al dat dit hun laatste Duik in Arnhem zou kunnen zijn. Het idee om de organisatie voor 2017 zelf in handen te nemen werd zeker geopperd, maar tot voor kort nog niet opgepakt.

Enige tijd geleden besloten Van Beek en Trouerbach de Marathon van New York te gaan lopen, gesponsord voor de CliniClowns. Het stel zet zich in om een zo'n hoog mogelijk bedrag bij elkaar te verzamelen en daarmee trots de finish van de marathon te passeren. Op zoek naar sponsoracties kwam de Nieuwjaarsduik weer ter sprake en nog geen dag later werden de contacten gelegd. "Gaan we dit echt doen?" vroeg het stel zich nog heel even af. Maar de knoop werd al snel doorgehakt: de nieuwe website is inmiddels in de lucht, de soep is onderweg. Op 1 januari 2017 wordt er gewoon weer gedoken in de Rijkerswoerdse Plassen.

Waarom Trouerbach en Van Beek voor CliniClowns gaan duiken en rennen? Trouerbach legt uit: "Zelf hebben we gelukkig geen clown aan een bed hoeven ontvangen. In onze vriendenkring is dit wel het geval. De ervaring die deze kids hebben gehad hebben ervoor gezorgd dat wij stil staan bij het belang van een Lach!"

Zondag 1 januari
Tijd: 12 uur
Prijs:  3,50
Locatie: De Rijkerswoerdse Plassen

www.nieuwjaarsduikarnhem.nl