derde editie van no waste schuurfeest de horsterhof duiven

Geniet tijdens de derde editie van het No Waste Schuurfeest op zondag 10 september. Foodwaste bereid door Estee Strooker (24 Kitchen en 't Amusement), theater, muziek en meer. Slow Food Youth Network, Biologisch Dynamische Boerderij De Horsterhof in Duiven (nabij Arnhem) en Slow Food Nederland zetten zich tijdens dit festival in voor een eerlijker en gezonder voedselsysteem.

Culinaire hoogstandjes
Waarom Foodwaste? Foodwaste is kwalitatief goed voedsel dat anders weggegooid zou worden omdat er bijvoorbeeld een plekje op zit, het niet verkocht wordt, of omdat de vorm niet helemaal naar wens is. Wij willen laten zien dat je daarmee heerlijke gerechten kunt bereiden. Onder leiding van Estee Strooker, bekend van 24 Kitchen en eigenaar van restaurant 't Amusement en Slaatje Bla zorgt een team van topkoks en vrijwilligers dat je deze avond op het gebied van eten aan niks zal ontbreken. Zo maken we heerlijke salades, soepen en gegrilde spiezen van afgekeurde groenten en fruit van de lokale markten, bakkerijen en supermarkten. Café Stekker zorgt voor bijzondere bieren en wijnen uit de omgeving, die deels bijna over datum zijn. Natuurlijk mag het traditionele varken aan het spit niet ontbreken! Het varken is grootgebracht op De Horsterhof en gedurende het jaar gevoerd met de resten die overbleven van de oogst.

Programma
Tijdens deze editie is er nog meer te beleven. Om deze prachtige nazomermiddag en avond helemaal compleet te maken, programmeren we samen met Stella by Starlight livemuziek, zal Booi Kluiving (4e jaar ArtEZ Toneelschool) zijn voorstelling Plastic spelen en vertellen studenten van ArtEZ Creative Writing verhalen bij het kampvuur. Alsof dat nog niet genoeg is kun je tijdens een rondleiding van imker Palle van der Wulp de bijen van De Horsterhof ontmoeten en kun je, omdat het Open Monumentendag is, meedoen met een van de rondleidingen over het terrein van deze bijna 250 jaar oude boerderij. De kids kunnen confettipizza en discosoep maken of hun energie kwijt op de klimmuur of in het zwembad (bij warm weer).

Geniet tot 23:00 van lokale wijnen, lekkere biertjes, goede muziek, een gezellig kampvuur en nog veel meer. Kom langs en feest met ons mee!

Zondag 10 september
Tijd: 13:00 - 23:00
Prijs: Ticket: €17,50 normaal (€20,- aan de deur)
Locatie: Boederij De Horsterhof in Duiven

Kaartverkoop via: www.sfyn.nl