helen botman met 'i sing' in theater het hof

Zangeres Helen Botman komt naar Theater Het Hof met haar soloprogramma 'I Sing'. Het concert is onderdeel van de reprise-tour waarmee Helen momenteel door Nederland reist.

De reprise is het vervolg op de korte tour die Helen Botman vorig jaar al deed bij de release van haar album 'I Sing'. Ter gelegenheid van deze tourhervatting verscheen begin november de single 'Today'. Ook deze keer wordt ze begeleid door Ton Nieuwenhuizen op bas (o.a. Jan Akkerman, Mathilde Santing), toetsenist Rob Stoop (o.a. Beatrice van der Poel, Orkater) en drummer Arthur Lijten (o.a. Wende Snijders, Ellen ten Damme). Het programma bestaat uit eigen songs, waarin de vertelkracht van de folk samenkomt met de lichtvoetigheid van de pop en het experiment van de jazz. Daarnaast brengt Helen een muzikale ode aan zangeressen die haar inspireren, onder wie Joni Mitchell, Eva Cassidy en Abbey Lincoln.

Stembanden in het hart
Na jarenlang te hebben geschitterd als frontvrouw van La Luna zette Helen Botman met haar solo-album ‘I Sing’ een nieuwe koers in. Ze laat zich niet alleen horen als gepassioneerd vocaliste met een fantastische stem, maar ook als begenadigd songwriter en storyteller. Ze boeit, ontroert en ontwapent met haar authentieke performance. Bij het verschijnen van het album 'I Sing' omschreef muziekjournalist Ruud Meijer (HP/De Tijd) haar als 'zangeres met de stembanden in het hart', een kwalificatie die ze ook tijdens deze tour opnieuw eer aandoet.

Speellijst
De reprise van 'I Sing' voert Helen Botman en haar begeleidingsband langs diverse muziekpodia en kleine theaters in Nederland. De volledige speellijst is te vinden op haar website.

Zondag 3 december
Tijd: 15 uur
Prijs: € 15,-
Locatie: Theater Het Hof

www.helenbotman.com