muziek bij de buren arnhem verrassend gastvrij

Op 11 december presenteert Arnhem voor de vierde keer haar gastvrijheid en wat het te bieden heeft aan gearriveerd en opkomend muzikaal talent. In 109 huiskamers, van Schuytgraaf tot en met Alteveer, geven Arnhemse artiesten in totaal 327 optredens; als solist of in groepsverband, jazz, country, rock, klassiek – vele muziekgenres passeren de revue. Alle optredens duren maximaal 30 minuten. Muziek bij de Buren, gestart in 2013, wil hiermee Arnhemse muzikanten een podium bieden en de inwoners van Arnhem bij elkaar over de vloer brengen.

Aftrap
De dag start om 11.00 zowel in Arnhem Zuid als Noord. Traditioneel is er om 12.00 een aftrap in Brasserie Dudok onder de Eusebiustoren. Na een kopje koffie kan iedereen daar genieten van componist en performer Lavalu, zij orkestreerde speciaal voor Muziek bij de Buren nieuwe songs voor Het Gelders Orkest. Ook in Arnhem Zuid is er een gezellig start van de dag georganiseerd. Daar kan men na aanmelding om 11.00 gratis ontbijten en verzorgt de band Wilson een aftrap in MFC de Omnibus in Schuytgraaf. Vervolgens kunnen bezoekers de hele dag gratis op pad naar de huiskameroptredens. Deze zijn op loop- en/of fietsafstand, waardoor iedereen een eigen route kan samenstellen. Bovendien kun je in alle huiskamers na de optredens een gratis buspas mee nemen!

Het is onmogelijk te adviseren wat je nu echt niet zou mogen missen. Er heeft zich weer enorm veel nieuw talent uit de stad gemeld. Zorg dus voor een programmakrant, onder andere af te halen bij Brasserie Dudok aan de Koningstraat of het VVV kantoor! Deelnemende huiskamers zijn verder te herkennen aan de Muziek bij de Buren raamborden. Reserveren is helaas niet mogelijk en een volle huiskamer betekent: wachten op de volgende ronde.

Luxor Live eindfeest
Na 17.30u zullen enkele artiesten vanuit de stad zich haasten naar Luxor Live om daar vanaf 18:00 een feestelijke afsluitende avond te verzorgen. Deze is voor iedereen toegankelijk. In de benedenruimte van Luxor kan iedereen onder andere B & the Pack, Sinner & the Songfighter en Jordi Repkes verwachten. In de grote zaal, omlijst door DJ Clojo, verzorgen Maame Joses en Bersama het hoofdprogramma. Maame arrangeert soulvolle liedjes recht uit het hart en Bersama garandeert een feestje met hun unieke Maluku Latin sound.

Muziek bij de Buren is een jaarlijks terugkerend muziekfestival en een ontmoetingsfestival in één. De optredens vinden niet plaats zonder de gastvrijheid van vele Arnhemmers. Bij de ene huiskamer krijg je een kopje koffie met een plakje cake en bij de ander tref je misschien wel een heel buffet. Iedereen zal zeker een blijvende herinnering hebben aan een bijzonder optreden bij gastvrije stadsgenoten.

Programma
11.15 – 12.00 Inloop in café brasserie Dudok tegenover de Eusebiuskerk.
12.00 – 12.30 Officiële aftrap in Dudok met componist en performer Lavalu; piano, zang, eerlijk en naakt. Het Gelders Orkest speelt samen met Lavalu een door haar gecomponeerd arrangement.
11.00 – 12.00 Wijkontbijt in MFC de Omnibus, Pallas Atheneplein 2.
12.00 – 12.30 Officiële aftrap met muziek in MFC de Omnibus.
13.00 – 17.30 Over de vloer bij Arnhemse buren om lokale muzikale talenten te ontdekken.
18.00 –23.00 Eindfeest in Luxor Live met o.a. Maame Joses en Bersama.

Kijk op onze Facebook pagina voor nieuws en aankondigingen en voor alle informatie van de website. Dankzij Breng is geen enkele huiskamer te ver. Je kan die dag op vertoon van een speciale buspas gratis met de stadsbus, deze brengt je van huiskamer tot huiskamer. Deze passen zijn in elke deelnemende huiskamer verkrijgbaar.

Zondag 11 december
Tijd: 1200 tot 2300 uur
Prijs: gratis!
Locatie: diverse

www.arnhem.muziekbijdeburen.nl en www.facebook.com/muziekbijdeburenarnhem