sprookjesachtige taferelen tijdens de njo muziekzomer 2017

De spectaculaire opening van de NJO Muziekzomer is dit jaar de opera Hänsel und Gretel van Engelbert Humperdinck, die in totaal vijf keer zal worden opgevoerd in Openluchttheater De Pinkenberg in Velp. Naast deze opera staan uiteraard nog vele andere concerten op het programma. Muziekliefhebbers en festivalgangers uit het hele land kunnen het jaarlijkse festival van het Nationaal Jeugd Orkest bezoeken op tientallen locaties in Gelderland, met uitstapjes naar Amsterdam en Enschede. Tussen 4 en 20 augustus voeren jonge talenten de mooiste muziek uit.

Bijna iedereen kent het sprookje van Hans en Grietje wel. Dit verhaal vormt de basis voor de Duitse opera Hänsel und Gretel, met een libretto geschreven door Adelheid Wette: de zus van componist Humperdinck. Een echte familie-aangelegenheid dus, deze opera over en door een broer en zus. Door een succesvolle crowdfundingsactie via Voordekunst en met steun van de Provincie Gelderland kan deze productie van het NJO en de Dutch National Opera Academy plaatsvinden waar deze thuishoort: midden in het bos! De opera wordt in het Duits gezongen door de jonge talenten van DNOA, in een regie van David Prins. Volgens de regisseur komt het in het verhaal, ondanks de serieuze noten – een dronken vader en twee hongerlijdende kinderen – uiteindelijk allemaal neer op liefde, aandacht en koestering. De opera is dus niet alleen sprookjesachtig en betoverend, maar ook menselijk en vol van diverse emoties.

Om het ook voor kleine broertjes en zusjes leuk te maken wordt er op basis van de complete voorstelling een unieke, kortere versie van Hänsel und Gretel uitgevoerd, die uitermate geschikt is voor kinderen. Dirigent én verteller Antony Hermus neemt de kinderen (en de volwassenen die zij meenemen) mee in de sprookjeswereld van Hans en Grietje. Gezellig griezelen en genieten van muziek en omgeving met de hele familie!

Als het slecht weer is, kan de opera helaas niet in de buitenlucht worden uitgevoerd. Meer informatie over uitwijkopties en de kaartverkoop is te vinden op de website.

Vrijdag 4 t/m woensdag 9 augustus
Tijd: 20.30 uur (muv woe 9 14:00 uur (familievoorstelling, 6+)
Prijs: € 25 (vanafprijs)
Locatie: Openluchttheater De Pinkenberg, Velp

www.muziekzomer.nl