stadstheaterlab op hoogte80 festival

Het festivalseizoen staat voor de deur en daar sluiten we zoals elke jaar graag bij aan! Op 27 & 28 mei zijn we met ons Stadstheaterlab op het Hoogte80 festival in Arnhem te vinden. Met het Stadstheaterlab biedt het Stadstheater Arnhem een inkijk in het maakproces van een voorstelling en in de biografie van haar makers.

Voorproeven maakproces voorstelling Ophelia - Veenfabriek
De productie die we op het Hoogte80 festval geprogrameerd hebben is nog in wording en niet ‘af’. De makers van de voorstelling Ophelia van de Veenfabriek, vertellen over de ideeën, inspiraties en gedachten die hen brachten tot het maken van de voorstelling en wat ze al deden om het te maken tot wat het nu is. Ook laten ze een stukje rauw materiaal zien, een echt voorproefje dus! De complete voorstelling - zaterdag 28 oktober in het Stadstheater te zien.

‘De Veenfabriek brengt muziektheater over liefde, kunst en waanzin, geïnspireerd op het beroemdste toneelstuk aller tijden. De groep zet zijn tanden in de tragische liefdesgeschiedenis van Hamlet en Ophelia, vertelt over de beroemde actrice Harriet Smithson, die heel Parijs gek maakte met haar vertolking van Ophelia, en laat zich inspireren door haar meest obsessieve bewonderaar: Hector Berlioz. ‘Ophelia’ wordt een hartstochtelijke ode aan de kracht van het theater en de verbeelding. Maar vooral een verhaal over de liefde’.

Zaterdag en zondag 27 en 28 mei
Prijs: €2,50
Tijd: 19.30 - 20.00 uur
Locatie: H60 Locatie 35 (Hoogte80 festival)

http://h80festival.nl