teijin aramid omarmt de canon van nederland

In september zal het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem de Canon van Nederland openen voor het grote publiek. Een spectaculaire presentatie waar de vijftig belangrijkste momenten en personen uit Nederlandse geschiedenis worden getoond. Het museum werkt daarbij nauw samen met partner Rijksmuseum Amsterdam en geeft de bezoeker daarmee een interactief overzicht van hunebed tot heden.

Context geven aan het heden
Een overzicht van de Nederlandse geschiedenis op verschillende vlakken, zoals de ontwikkeling van de rechten van de burgers, de innovatie van technieken en het veranderende demografisch en geografisch landschap, geven bezoekers nieuwe inzichten in het Nederland van nu. Alles heeft een oorsprong, iedereen heeft een verhaal: de Canon van Nederland laat dat zien. Door deze presentatie in het Nederland Openluchtmuseum te openen, wordt Arnhem het kloppend hart van de Nederlandse geschiedenis.

Ondernemers omarmen geschiedenis
Vakmanschap, ambachten en technologische ontwikkelingen hebben een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis. Ondernemers zien het belang van het delen van 'hun' geschiedenis, van de bijdrage die hun ambacht en organisatie hebben gespeeld in de Nederlandse geschiedenis. Er ontstaan daardoor bijzondere samenwerkingen met het Nederlands Openluchtmuseum en ondernemers.

Teijin Aramid omarmt de Canon van Nederland
Teijin Aramid, wereldleider in aramide en met haar hoofdkantoor gevestigd in Arnhem heeft zich verbonden aan de Canon van Nederland. Hun producten zijn wereldwijd te vinden in veel verschillende toepassingen en markten zoals automotive, ballistische bescherming, marine, civiele techniek, beschermende kleding, touwen, optische vezelkabels en olie en gas. Essentiële materialen die Nederland en haar inwoners de afgelopen jaren vooruitgang heeft gebracht. 'Geschiedenis is overal. Het Nederlands Openluchtmuseum zal met de Canon van Nederland de Nederlandse geschiedenis herbergen. Het feit dat Teijin Aramid zich aan deze presentatie verbindt, toont aan dat geschiedenis iedereen raakt', aldus Willem Bijleveld, directeur Nederlands Openluchtmuseum.

Gert Frederiks, CEO & President Teijin Aramid: ‘Binnen Teijin Aramid is het gebruikelijk dat wij, naast onze commerciële functie, ook een maatschappelijke functie vervullen in de directe omgeving van onze locaties. Dat doen wij door het steunen van lokale organisaties met financiële middelen of in natura. Met de nieuwe Canon van Nederland draagt het Openluchtmuseum bij aan het vergroten van kennis over de Nederlandse historie bij alle bevolkingsgroepen. Daarmee vervullen zij een belangrijke rol in de samenleving, iets waar wij graag aan bijdragen.’

www.openluchtmuseum.nl/uitgelicht/canon-van-nederland