the man behind! asia fashion week europe eusebiuskerk arnhem

Initiatiefnemer en founder van AFWEU, Aydin Acik geeft ontwerpers van verschillende komaf een kans om hun collectie te tonen aan het grote publiek. Het creëren van een eigen collectie en een show is onbetaalbaar voor veel ontwerpers, hierdoor krijgen ze nooit de kans om hun collecties te tonen. Acik geeft deze ontwerpers de mogelijkheid om toch te showen aan het grote publiek door deze designers gratis te betrekken bij zijn evenement. Maar wat is de reden dat Aycik zoveel tijd en geld in dit evenement steekt?

Aysel Acik
De moeder van Aydin, Aysel raakt bij haar geboorte haar moeder kwijt als gevolg van complicaties. Op haar zesde levens jaar overlijdt haar vader. Als wees moesten Aysel en haar broers en zussen voor zichzelf leren zorgen. Alsof het tumulten leven van Aysel nog niet zwaar genoeg is overlijdt ook haar broer na een ongeluk! Aysel vond passie in het maken en herstellen van kleding voor het gezin. Op haar 17de trouwt Aysel en krijgt 6 kinderen, met een overvol hart aan liefde neemt ze de zorg van 2 adoptiekinderen en de zorg van haar schoonvader op zich. Haar dagen zaten vol met het zorg en welzijn voor het gezin maar haar passie is ze nooit verloren, ’s-Nachts zat Aysel achter haar Zunith-machine en naaide de meest uiteenlopende creaties. Helaas heeft Aysel nooit de kans gehad om te schitteren op de catwalk om ieder verhaal achter elke creatie te vertellen. “Ik voel mij compleet wanneer ik de droom van ontwerpers kan waarmaken” aldus Acik!

AFWEU telt in totaal 11 gevestigde designers die verspreid over 3 avonden hun indrukwekkende kijk op mode en kunst zullen tonen. Deze haute couture en pret-a-porter collecties zijn allen geïnspireerd door de Aziatische cultuur. Sint Eusebiuskerk in Arnhem zal het decor zijn van dit event. Tussen de shows door is er ruimte voor een drankje en een gesprek met de ontwerpers.

Vrijdag 24 t/m zondag 26 november
Tijd: 16:00 uur, de show start om 18:00.
Prijs: € 24,45
Locatie: Eusebius kerk

www.asiafashionweekeurope.com