toneelgroep oostpool en het nationale theater presenteren de voorstelling kinderen van judas

Regisseur Jeroen De Man scherpt na zijn eerdere succesvoorstelling Ondertussen in Casablanca zijn eigen theaterstijl aan met de fantasy voorstelling Kinderen van Judas. In deze geheel nieuwe voorstelling daalt hij met zeven acteurs af naar de schaduwwereld van vampiers en brengt een barokke mix van humor, geschiedenis en bloedserieuze taferelen op toneel. Met zowel bekende als nieuwe gezichten waaronder Judith van den Berg, Betty Schuurman en Vincent van der Valk gaat Kinderen van Judas op 14 oktober in première in Huis Oostpool Arnhem en speelt van 10 oktober t/m 16 december in de theaters.

Bizar en bloedserieus
Een vampier met een burn-out heeft zich teruggetrokken in het bos. Hij heeft alles wat hij ooit begeerde: talent, macht en het eeuwige leven. Toch is hij ongelukkig. Zijn verleden haalt hem in, en dat verleden blijkt bovenmenselijk ver terug te gaan. Zijn oude bloeddorstige vrienden komen op bezoek in het bos. Ze willen dat hij weer naar de stad terugkeert. Om de tijd te doden spelen ze beroemde vampiers na: Gary Oldman als prins Vlad, Max Schreck in Nosferatu. Ze tikken de ene na de andere bloedfles achterover. In de bosjes liggen vampierjagers op de loer, weerwolven likken hun poten. Verdwaalde Nordic walksters hebben nog geen idee van wat hen allemaal te wachten staat. Ze zijn maar pionnen in een heel oud spel…

Toneelgroep Oostpool en Het Nationale Theater
Jeroen De Mans’ succesvolle ervaringen bij acteurscollectief De Warme Winkel verdiept hij bij Toneelgroep Oostpool en Het Nationale Theater in een nieuwe fase. De Man streeft ernaar hedendaagse paradoxen aan de oppervlakte te brengen en met een hoop fantasy de werkelijkheid te lijf te gaan. Met zijn tweede productie Kinderen van Judas duikt hij direct de schaduwwereld in en onderzoekt samen met de spelers of vampiers mogelijk een rol spelen in hedendaagse maatschappelijke ellende als economische neergang en onvoorziene geweldsuitbarstingen.

Dinsdag 10 t/m zaterdag 21 oktober (daarna in diverse theaters)
Tijd: 20.15 uur
Prijs: € 10
Locatie: Huis Oostpool

www.toneelgroepoostpool.nl/seizoen-2017-2018/kinderen-van-judas