toneelgroep oostpool speelt de lankmoedigen in arnhem

Een in coma geslagen transgender, ploeterende gemeenteambtenaren en een dreigende media-rel; van 18 oktober t/m 17 december speelt Toneelgroep Oostpool De Lankmoedigen in de Nederlandse theaters. Na De Onrendabelen en Fresh Young Gods is dit het laatste deel uit het succesvolle drieluik Goede Bedoelingen van Joeri Vos, een reeks satires over mensen uit verschillende milieus en hun uiteenlopende ‘wereld-verbeterende’ ideeën. De Lankmoedigen is de finale waarin alles samenkomt. Met onder andere Noel S. Keulen, Ilke Paddenburg en Chiem Vreeken onder regie van Joeri Vos.

Satire over de verdraagzame mens
Goedbedoelende gemeenteambtenaren proberen te redden wat er te redden valt als er een media-rel dreigt rond de in elkaar geslagen transgender en dramatherapeute Hansje (Noel S. Keulen). Vertegenwoordigers van de LHBT-community, extreemrechtse bezorgde buurtbewoners en rellerige antiracisme-demonstranten grijpen het drama aan om hun stokpaardjes onder de aandacht te brengen. De Lankmoedigen is zowel een satire over als een eerbetoon aan hen die zich dagelijks inzetten om de samenleving min of meer op de rails te houden.

Over schrijver en regisseur Joeri Vos
Joeri Vos heeft met eerder werk als Mightysociety8 (a.k.a Geert Wilders de musical) al laten zien dat maatschappelijk geëngageerd theater hem goed ligt. Hij benadert pijnlijke situaties met humor maar schuwt hierbij de inhoud en de diepgang niet. Zijn voorstellingen gaan over mensen die de wereld proberen aan te kunnen en daar niet of slechts ternauwernood in slagen. Het zijn pogingen om samen met het publiek te verzuchten: de mens is niet slecht, de mens is slechts ontoereikend. De eerste twee delen van Vos’ drieluik Goede Bedoelingen – onder regie van Marcus Azzini en Eric de Vroedt - waren voor zowel pers als publiek een groot succes. Voor De Lankmoedigen neemt Vos zelf de regie op zich.

Dinsdag 18 t/m zaterdag 29 oktober en dinsdag 29 november t/m 16 december.
Tijd: 20.15 uur
Prijs: € 10,-
Locatie: Huis Oostpool en Stadstheater Arnhem

www.oostpool.nl en www.arnhemsepodia.nl