toneelgroep oostpool speelt romeo en julia

foto © krista van der niet

Een van de bekendste Shakespeare-klassiekers in een brutale bewerking met een talentvolle spelersgroep van jonge acteurs. Van 22 december 2017 t/m 24 maart 2018 speelt Toneelgroep Oostpool Romeo en Julia in de theaters. In een wereld waarin iedereen zich laat leiden door geweld, vechten de jonge Romeo en Julia voor hun liefde voor elkaar. Een energieke voorstelling over liefde én haat, met onder anderen Thomas Cammaert, Eva van der Gucht, Abe Dijkman en Diewertje Dir onder regie van Marcus Azzini (Angels in America, On the Road).

Liefde maakt een mens tot mens. Net als haat.
Romeo en Julia, wie kent ze niet? Deze Shakespeare-klassieker is misschien wel een van de meest vertelde liefdesverhalen in de theatergeschiedenis. Het stuk weet al eeuwenlang steeds opnieuw te raken en ook regisseur Marcus Azzini (Angels in America, On the Road) laat zich opnieuw door dit verhaal inspireren. Zoals Romeo en Julia een antwoord zoeken in hun liefde zoekt Azzini naar nieuwe antwoorden en ontdekkingen in dit klassieke drama. Waar gaat dit stuk dat een onmogelijke liefde toont nu eigenlijk echt over? Waar komt de haat vandaan? En is het naïef om te denken dat we haat met liefde kunnen bestrijden?

Brutale bewerking met jonge cast
Azzini kiest voor een talentvolle spelersgroep vol jonge acteurs. Diewertje Dir en Abe Dijkman zijn de gedroomde Julia en Romeo. De jonge theatermakers Kasper Tarenskeen en Jan Hulst (Scheeps-Horeca, De Ilias) maakten een hedendaagse bewerking met behoud van het ritme en de poëzie van het origineel, maar in de taal van nu. De scenografie is in handen van Koen Steger, die afgelopen zomer het veelbesproken decor voor Zomergasten ontwierp. Modeontwerper Mattijs van Bergen verzorgt de kostuums en de muziek is in handen Bart Rijnink.

Over regisseur Marcus Azzini
Marcus Azzini (1971, Sao Paulo BR) is al jaren als artistiek directeur en vaste regisseur verbonden aan Toneelgroep Oostpool. Een pleidooi voor groei, verandering en saamhorigheid loopt als een rode draad door zijn werk. De personages in Azzini’s voorstellingen zijn ‘sensitieven van ziel’ die van hun zwakte een kracht maken: zij strijden voor het onvervreemdbare recht om gezien te mogen worden voor wie of wat ze zijn. De afgelopen jaren regisseerde hij zowel grootschalige voorstellingen als kleine zaal voorstellingen, waaronder Demonen, On the Road, Angels in America (selectie Nederlands en Vlaams Theaterfestival 2015, Arlecchino voor Vincent van der Valk), De Onrendabelen, They are just kids (selectie Nederlands Theaterfestival 2016) en Een Meeuw.

Dinsdag 22 december t/m zaterdag 13 januari 2018
Tijd: 20.15 uur
Prijs: zie website
Locatie: Huis Oostpool

www.oostpool.nl